9. Diverse

Teme de discutie:
1. Curatenia, dezinfectia si sterilizarea-normele legislative si aplicarea acestora in practica
zilnica.
2. Decontaminarea materialelor sanitare si a instrumentarului chirurgical.
3. Supravegherea infectiei cu Clostridium difficile in spitale.
4. Respectarea Precautiunilor universale de catre personalul medical.
5. Incidenta infectiilor nosocomiale in spitalele din Romania- aspecte actuale.
6. Respectarea normelor privind gestionarea deseurilor.
7. Igiena mainii in prevenirea infectiilor nosocomiale.
8. Terapia antibiotica si rezistenta microbiana.
9. Diverse
admin
Site Admin
Posts: 12
Joined: Mon Jan 26, 2015 3:54 pm

9. Diverse

Postby admin » Wed Apr 22, 2015 7:39 am

.

epicargrig
Posts: 0
Joined: Tue Feb 03, 2015 7:53 pm

Re: 9. Diverse

Postby epicargrig » Mon Mar 28, 2016 6:45 pm

Buna seara epidemiologilor de spital si nu numai...
Iata ca s-au finalizat si "controalele incrucisate" care au avut loc in unitatile sanitare din patria noastra. Concluziile celor care au initiat acest control probabil ca nu vor intarzia sa apara. Ar fi de dorit , chiar, ca ele sa fie facute publice , analiza sa fie corecta si nepartinitoare, atenta, plecand din profunzime si "bazata pe dovezi". Putem doar sa speram ca asa va fi.
Dar care sunt concluziile noastre? Ce am inteles si invatat noi din acest episod ? Noi, epidemiologii de spital, cei care, prin definitie, suntem meniti sa fim "avocatul pacientului", cei care suntem promotori si metodologi in modelarea de comportamente si valori preventionale, cei a caror munca nu este apreciata pentru ca "nu aduce fonduri" ... Este adevarat, nu aduce bani, dar aduce sanatate , adica economiseste bani. Pana la momentul la care managerii si, de ce sa nu recunoastem, si alti colegi, de alte specialitati, vor accepta ca eforturile noastre aduc plusvaloare, ar fi momentul pentru o analiza interna.
Cred ca ar fi foarte mult de discutat... Mai cred , de asemenea, ca acest moment nu ar trebui ratat, pentru noi, ca breasla, si ca ar trebui sa discutam experientele pe care le-am avut cu acesta ocazie, cu bune si cu rele, daca dorim intr-adevar sa asezam profesia noastra acolo unde ii este locul.
Nu ma numar printre colegii care au fost "mustrati" in public, "certati" sau chiar sanctionati cu amenzi. Dar inteleg ca au fost si astfel de situatii.
Nu ma astept sa raspundeti acestui mesaj. Stiu, va inteleg... Sunteti obositi, tracasati, dezamagiti. Stiu, pentru ca si eu ma simt la fel. Dar poate totusi...

Dr.Singe
Posts: 2
Joined: Mon Feb 16, 2015 10:24 pm

Re: 9. Diverse

Postby Dr.Singe » Thu Apr 14, 2016 7:42 am

Buna ziua tuturor,

aș dori să vă aduc la cunoștință faptul că în urmă cu câteva zile am lansat site-ul http://www.spcin.ro care se dorește a fi un portal de informare pentru toți cei care au într-o mică sau mai mare măsură, tangență cu epidemiologia de spital. Ce veți găsi pe site vă las să descoperiți singuri iar apoi aștept feedback-ul vostru, fie el pozitiv sau negativ :)

epicargrig
Posts: 0
Joined: Tue Feb 03, 2015 7:53 pm

Re: 9. Diverse

Postby epicargrig » Sat Apr 16, 2016 8:12 am

Felicitari! Foarte frumoasa si utila initiativa! Felicitari pentru design-ul site-ului, pentru topice si script. La cat mai multi utilizatori ! Sper ca aceasta initiativa sa aduca mai aproape epidemiologii de spital si sa ajute la ceea ce se numeste consolidarea spiritului de corp profesional.
Va rog se ne comunicati cum putem "umple" Harta SPCIN-urilor din Romania.


Return to “Epidemiologie de spital - SRE”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron