Membri Facebook

20 de milioane de copii nu au fost vaccinați împotriva rujeolei, difteriei și tetanosului în 2018

Mai mult de 1 din 10 copii din lume nu au beneficiat de vaccinuri care pot face diferența între viață și moarte, cum ar fi vaccinurile împotriva rujeolei, difteriei și tetanosului, arată statisticile OMS și UNICEF. Începând cu 2010, la nivel global acoperirea vaccinală cu trei doze de vaccin DTP3 (diftero-tetano-pertussis) și cu o doză de vaccin antirujeolic a stagnat în jur de 85%.

Deși poate părea un procent mare, nu este suficient; este necesară o acoperire de 95% – global, național și în comunități pentru a asigura protecția tuturor oamenilor împotriva epidemiilor de boli care pot fi prevenite prin vaccinare.

Cei mai mulți copii nevaccinați provin din țările cele mai sărace și din zone afectate de conflicte. Aproape jumătate dintre aceștia sunt din doar 16 țări: Afghanistan, Republica Central Africană, Ciad, Republica Democrată Congo (DRC), Etiopia, Haiti, Iraq, Mali, Niger, Nigeria, Pakistan, Somalia, Sudanul de Sud, Sudan, Siria și Yemen. Atunci când acești copii se îmbolnăvesc, sunt la risc de consecințe foarte grave pentru sănătate și puțini dintre ei au acces la tratamente.