Membri Facebook

Societatea Română de Epidemiologie are un nou președinte

Membrii Societatii Romane de Epidemiologie au desemnat o nouă echipă de conducere, al cărei mandat va fi valabil până în 2022.

In data de 10 noiembrie 2018 a avut loc, la Sibiu, Adunarea Generala a Societății Române de Epidemiologie.

Evenimentul a avut ca principal punct pe ordinea de zi organizarea de alegeri pentru desemnarea unei noi echipe de conducere, în condițiile în care mandatul precedentei echipe ajunsese la final.

Astfel, participanții la adunarea generală au ales-o pe prof. dr. Doina Azoicăi pentru funcția de președinte al societății pentru următorii patru ani, totodată fiind desemnată și componența viitoarei echipe de conducere a organizației.

Noul președinte este medic primar epidemiolog și profesor în cadrul UMF Iași, iar în mandatul de patru ani la conducerea Societății Române de Epidemiologie va fi secondată de vicepreședinții dr. Adriana Pistol, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Graţiana Chicin, de la Institutul Regional de Sănătate Publică Timişoara, conf.dr. Daniela Piţigoi, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila Bucureşti şi conf.dr. Emilian Popovici, de la Universitatea de Medicina şi Farmacie V. Babeş Timişoara, de asemenea, aleși în funcție în cadrul aceleiași adunări generale.

În primul său discurs în noua calitate de președinte al societății, prof. dr. Doina Azoicăi a declarat că, printre obiectivele sale în noul mandat se numără susţinerea intereselor profesionale ale membrilor organizației, promovarea specialității de epidemiologie, implementarea și îmbunătățirea politicilor de sănătate publică, cu accent în mod deosebit pe prevenţie.

„Societatea Română de Epidemiologie se va implica în îmbunătăţirea periodică a curriculei de pregătire a medicilor rezidenţi, prin antrenarea şi participarea directă a acestora pentru optimizarea aspectelor de conţinut şi metodelor pedagogice, astfel încât programul să reprezinte un real caracter formator, pentru dobândirea competenţelor şi abilităţilor necesare practicării profesiei”, a mai declarat noul președinte, în cadrul adunării generale de la Sibiu.

Prof.dr. Doina Azoicăi are în prezent și calitatea de președinte al Comisiei de Epidemologie din cadrul Ministerului Sănătății.